Information

Nordhallands Filatelistförening © 2015

Samlardag och auktion i Kungsbacka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den 10 november var det samlardag och frimärksauktion i ABF-huset i Kungsbacka. Åtta handlare var på plats med god blandning av material till försäljning. Kommersen var god hela tiden och stundtals var det riktigt trångt runt borden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parallellt med handlarmarknaden pågick i ett annat rum auktionsvisning på de ca 975 objekt som Nordhallands Filatelistförening gjort i ordning inför dagens auktion.

Denna började kl 13.00 och pågick lite drygt två timmar (med paus). Ca 330 av objekten hade bud via Samlamera.sff.nu innan auktionen började och de runt 30 besökarna i salen spädde på så att totalt ca 500 objekt bytte ägare med en omsättning på runt 35000:-.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultatlistan kom senare under helgen upp på Samlamera och kvarvarande objekt finns också där till försäljning till fast pris november månad ut.

Men inte nog med detta. I våningen under var det stor Frimärkslördag för ungdomen och ca 40 ungdomar med föräldrar letade febrilt i plocklådan efter nya fynd, fick hjälp med att blöta loss märkena och torka dem innan de lades i kuvert för hemtransport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rösta på bästa teckning av ett hundratal inlämnade teckningar ingick liksom att beskåda de utställningsexponat som föreningens ungdomar Rasmus och Anton visade upp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nio ungdomar, som tidigare inte var medlemmar i SFU, blev det under dagen.

Alla ungdomar fick dessutom en gratislott till ett lotteri, en lott med garanterad vinst.

Plus att inget barn gick hungrigt från Frimärkslöragen. Alla fick korv och dricka.

 

 

Stort intresse för Frimärkslördag i Kungsbacka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När Nordhallands Filatelistförening den 10 november bjöd in ungdomar från när och fjärran till en Frimärkslördag i ABF-huset i Kungsbacka blev det stort gensvar. Ca 40 ungdomar i varierande åldrar plus deras föräldrar hörsammade inbjudan och kom till träffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter att de blivit inskrivna fick de var sin lott (med garanterad vinst) och kunde sedan gå runt och ta del av de olika aktiviteterna. Våra medlemmar Rasmus och Anton var på, plats och visade och pratade om sina utställningsexponat. Knappt 100 teckningar från Vittraskolan var uppsatta och alla fick rösta på bästa teckning.

Plocklådan var framställd och fullmatad med frimärksklipp. Efter botanisering i denna var det dags att gå till ”blötavdelningen” för att få hjälp med att blöta av märkena från kuvertresterna samt få märkena torkade i föreningens elektriska tork.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En trappa upp i huset fanns 8 handlare på plats och sålde frimärken och vykort till de lite äldre samlarna, men givetvis var även ungdomarna välkomna att leta i album och lådor, vilket många tog chansen att göra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till en Frimärkslördag hör givetvis att man får något i magen också, varför alla ungdomarna bjöds på gratis korv och dricka.

Nio av de besökare som tidigare inte var medlemmar i SFU blev det under lördagen.

Efter fyra timmar var kalaset slut och förhoppningsvis var alla nöjda och glada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karta till ABF har du   här.

 

 

 

 

 

Inlämning pågår ständigt till kommande auktioner.

Har du objekt att sälja? Kontakta oss på auktion at nhff.se eller ring Kent på telefon 0707-750825.