kUNGsfrim 12 och Frimärkets Dag den 9 & 10 november 2012.

På torsdagen den 8 nov. träffades ett antal NHFF:are på Kungsmässan för att montera utställningsramarna och utställarnas alster. Bland utställarna fanns två medlemmar från NHFF nämligen syskonen Höjer, Ronja och Loke.
Vi som jobbade med detta var Kent Berglin, Stig Bäckstrand, Hans-Uno Hansson, Tomas Hellström, Kent Jiresjö, Thore Larsson, Börje Nilsson och Bert Pettersson.

Fredagen den 9 nov. kl. 10.00 öppnade utställningen. Då fanns Posten på plats med en monter och kunde sälja frimärken och stämpla försändelser med den speciella minnespoststämpeln ”Lasse i Gatan”. Plockbord med frimärksklipp och tipstävling var också på plats.

Klockan 11 invigdes utställningen av ”Lasse i Gatan” på Kungsmässans scen. Utställningen var öppen till kl.20.00.

Lördagen var det Frimärkets Dag. Vi började kl. 10.00. Det var samma arrangemang som under fredagen, men det var mer folk i rörelse på Kungsmässan. Frimärkets Dags tema i år var Opera och det fanns en speciell stämpel framtagen.

Kl. 13.00 var det uppträdande med operasångerskan Eva-Lotta Ohlsson ackompanjerad av pianisten Tommy Jonsson. Hon sjöng från 2:a våningen ut över publiken som stod nere vid Kungsmässans fontän, men hennes röst torde ha hörts i större delen av Kungsmässan. Med en fin blomsterbukett tackade vår ordförande Hans-Uno Hansson henne och pianisten för framförandet.

Kl. 14.00 förrättade juryns ordförande Bertil Bengtsson prisutdelning till ungdoms-utställarna. De flesta utställarna kom från stockholmsområdet och var inte närvarande. Priser och beröm fick bl.a. de båda NHFF-ungdomarna Ronja och Loke Höjer.

Kl. 15.00 stängde utställningen och Frimärkets Dag. Nermonteringen av utställningsramarna började och på bara en dryg timme var allt nertaget och packat.
De som jobbade med detta var Stig Bäckstrand, Kjell Elmlund, Hans-Uno Hansson, Tomas Hellström, Kent Jiresjö. Inga & Börje Nilsson, Tore Larsson samt Bert Pettersson.

Länk till bilderna

Alla bilder tagna av Stig Bäckstrand och Börje Nilsson.